Bart Brentjens Challenge

11 oktober 2020

INSCHRIJVEN

Amstel Gold Race verplaatst naar weekend van 10 en 11 oktober


Ook wij hebben kennis genomen van het feit dat de Amstel Gold Race in de nieuwe wielerkalender verreden wordt op zaterdag 10 oktober. Wij zullen de aankomende tijd gebruiken om te onderzoeken wat dit voor gevolgen heeft voor de Bart Brentjens Challenge op zondag 11 oktober. Daarnaast werkt de UCI ook aan een nieuwe internationale mountainbikekalender die voor 15 mei bekend gemaakt gaat worden.

dagen

uren

minuten

seconden

Lichtpuntje voor mountainbikers: NK Marathon 2020 verplaatst naar 11 oktober


Als gevolg van de coronacrisis worden steeds meer sportevenementen afgelast dan wel doorgeschoven. Niettemin is er in de mountainbikewereld een sportief lichtpuntje om naar uit te kijken nu de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en de Hel van Groesbeek de handen ineen hebben geslagen.

Doordat al eerder de Hel van Groesbeek werd afgelast (gepland op 5 april as.), kwam ook de titelstrijd om het Nederlands Kampioenschap Marathon te vervallen. Daarop hebben de KNWU en de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en Hel van Groesbeek de koppen bij elkaar gestoken. Daar is uit voort gekomen dat de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober tevens als Nederlands Kampioenschap Marathon verreden zal worden.

De Bart Brentjens Challenge met start en finish in het Zuid-Limburgse Eijsden is natuurlijke al vele malen het strijdtoneel geweest voor het Nederlands Kampioenschap. “Wij zijn er uiteraard trots op dat we in 2020 het NK alsnog mogen organiseren en dat we zo de mountainbikesport in Nederland kunnen helpen. Binnen ons team is er natuurlijk al de nodige ervaring en daarnaast waren we sowieso al van plan de routes in 2020 spectaculair te wijzigen”; laat de organisatie weten. Mede afhankelijk van het daadwerkelijk doorgaan van de Bart Brentjens Challenge in 2020 wordt er gekeken of de Hel van Groesbeek dan in 2021 het Nederlands Kampioenschap zal organiseren.

Bij afgelasting inschrijfgeld retour

Ook de organisatie van de Bart Brentjens Challenge kan niet in de toekomst kijken en alleen maar hopen dat we met z’n allen het virus kunnen verslaan. Mocht de Bart Brentjens Challenge zondag 11 oktober onverhoopt ook niet kunnen en mogen plaatsvinden, dan ontvangen de deelnemers, die op dat moment ingeschreven staan, hun inschrijfgeld uiteraard retour. Op die manier kun je dus met een gerust hart de inschrijving al voltooien.

De inschrijvingen zullen op korte termijn worden geopend. We houden jullie op de hoogte. Pas intussen goed op jezelf en je dierbaren!

Waarom meedoen?

VOLLE BAK GENIETEN VAN..

De Bart Brentjens Challenge wordt op zondag 11 oktober voor de 16e keer georganiseerd. Naamgever en ambassadeur van de Challenge is voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjens. 
Samen met ervaren mountainbikers uit het Zuid-Limburgse Heuvelland bouwt Bart ieder jaar aan een uitdagend parcours met in 2020 zelfs vernieuwde routes!

 • Vernieuwde routes in 2020!
 • Duidelijk uitgepijlde routes, ook in GPS
 • Routes door het Limburgse Heuvelland en Belgische voerstreek
 • Vier routes: 40KM - 65KM - 90KM - 105KM
 • Uitdagend en gevarieerd parcours
 • Professionele verzorging onderweg, zoals mecaniciens, masseurs en checkpoints
 • Tijdregistratie en eindklassement van jouw tocht door het Limburgse Heuvelland
 • Een fantastisch finish(feest) op de Vroenhof in Eijsden, een volgeladen bar en gezellige muziek
 • Een gave en unieke Bart Brentjens Challenge medaille, stuurbordje en gepersonaliseerd rugnummer
 • Persoonlijke foto's onderweg gemaakt door Sportograf
 • Het onoverwinnelijke gevoel dat jij overhoudt aan deze uitdaging

De Bart Brentjens Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door


BART BRENTJENS CHALLENGE 2019

HANS BECKING NEDERLANDS KAMPIOEN