Informatie

Alles op een rijtje


De Bart Brentjens Challenge wordt op zondag 29 september 2019 voor de 15e keer georganiseerd. Naamgever en ambassadeur van de Challenge is voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjens! Samen met ervaren mountainbikers uit het Zuid-Limburgse heuvelland bouwt Bart ieder jaar aan een uitdagend parcours. Dat de Bart Brentjens Challenge hoog staat aangeschreven binnen de Benelux wordt bewezen met het feit dat de Challenge de afgelopen jaren meerdere malen is verreden als zowel Nederlands als Belgisch KampioenschapOok in 2019 wordt de Bart Brentjens Challenge verreden als KNWU NK Mountainbike Marathon!

 • Digitale voorinschrijving
 • Niet-licentiehouders rijden in een gelijke ambiance als de wedstrijdrijders
 • Routes door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek
 • Keuze uit vijf afstanden, 40, 55, 75, 95 en 110 km
 • Uitdagend en gevarieerd parcours
 • Internationaal deelnemersveld
 • Circa 100 verkeersregelaars die voor een veilige tocht zorgen
 • Verzorgingsposten met sportdrank, voeding, technische en medische ondersteuning
 • Tijdsregistratie en eindklassement van jouw tocht door het Limburgse heuvelland
 • Foto’s door Sportograf
 • Unieke herinnering bij de finish, uitgereikt door rondemissen

Inschrijven

Voor ieder wat wils! Kies uit de afstanden 40, 55, 75, 95 of 110 km. Je kunt de routes rijden als toertocht of de 110 km als wedstrijd! Met ieder jaar ongeveer 2.000 mountainbikers is de Bart Brentjens Challenge een van de grootste, maar ook meest uitdagende mountainbiketochten van de Benelux. Daar moet je toch bij zijn? Twijfel dan niet te lang en schrijf je snel in, waardoor je profiteert van de voordelige inschrijftarieven.

Inschrijfbedragen:
- vóór 1 juni € 26,50
- vóór 1 juli € 27,50
- vóór 1 augustus € 28,50
- vóór 15 september € 29,50
- daginschrijvingen (indien nog mogelijk) € 30,-

Hiervoor ontvang je onder andere een volledig uitgepijlde route, tijdregistratie, goede verzorging onderweg, gratis technische ondersteuning indien nodig, stuurbordje én een unieke herinnering als aandenken aan jouw deelname aan de Bart Brentjens Challenge.

Let op: Het wordt sterk aangeraden om vooraf in te schrijven! Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, zal er geen daginschrijving meer mogelijk zijn.

Wil je in het zogenaamde VIP vak starten meteen achter de wedstrijdrijders? Vink dan deze optie aan in onze inschrijfmodule.

Sportograf

Sportograf is aanwezig om jouw toertocht op een unieke wijze inbeeld te brengen. Verspreid over de gehele route zijn fotografen aanwezig. Na afloop kun je, tegen betaling, de foto's kopen bij Sportograf.

Bekijk je foto's hier!

Overige informatie


Ophalen startbescheiden
Zaterdag 28 september van 16.00 tot 19.00 uur

Afhalen startbescheiden bij Café Zaal 't Kelderke, Vroenhof 8, 6245 BZ Eijsden

Zondag 29 september van 7.30 tot 10.30 uur
Afhalen startbescheiden bij Café Zaal 't Kelderke, Vroenhof 8, 6245 BZ Eijsden

Parkeren
Er zal rondom de start - en finishlocatie voldoende parkeergelegenheid zijn. Je kunt hiervoor de borden volgen. Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet in de kern van Eijsden te parkeren. Voor je navigatie: Trichterweg, Eijsden.

Afspuitplek
Ook dit jaar wordt er weer een speciale plek ingericht voor het afspuiten van de mountainbikes. De locatie hiervoor is de Trichterweg. Tevens wordt dit met borden aangegeven.  

Was- en kleedgelegenheid
Bij de start zal er geen mogelijk zijn tot omkleden! Na afloop is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de douche- en omkleedmogelijkheden. Locatie is geopend vanaf 12:30 uur: VV Eijsden, Sportpark Ir. Mirland, Ir. Rocourstraat 13 B, 6245 AC Eijsden.